Kovaa työtä, hitsaamista ja tutkimusta. Näitä kaikkia vaatii täysin metallisen Tiger 2 pienoismallin rakentaminen. RC-tankin rakentaja Pekka Keränen kertoo Koneosaston YouTube-kanavalla, miten rakensi täysmetallisen kauko-ohjattavan kuningastiikerin. Videota on katsottu ensimmäisen kuukauden aikana jo yli 88 000 kertaa.

Tiger 2 -tankin pienoismalli on rakennettu ¼-mittakaavassa, ja se on täysin metallinen teloja myöten. Keränen kertoo tehneensä teloista vahamallit, joiden avulla telat valettiin pala palalta Sakolla. Raakavalettujen telan palasten jälkikäsittely on kuitenkin myös oma työmaansa, joten valmiiksi valetun telakappaleen paikalleen saaminen on monivaiheinen prosessi. 

Keränen kertoo saaneensa projektiin uudelleen tuotetut Tiger 2:n piirustukset Bovingtonin tankkimuseosta. Hänellä oli siis käytössään todenmukaiset piirustukset projektia varten, mutta ei alkuperäisiä. Keräsen pitikin käydä kolme kertaa ulkomailla katsomassa Tiger 2 -tankkia.

Ensimmäisen kerran kävin Bovingtonissa. Luulin, että tämähän on helppo nakki. Tuosta vaan teen kuvat. Mutta sitten piti käydä uudelleen ja vielä kerran uudelleen katsomassa, Keränen kertoo Koneosaston videolla.

Täysin metallinen Tiger kakkosen pienoismalli ei ole mikään pieni laite. Keränen arvioi, että RC-tankilla on painoa noin 465 kiloa. Mallissa ei ole mitään ampumamekanismia tällä hetkellä, joten ainakaan vielä sillä ei voi tähtäillä vihollisvaunuja.

Tankki on täydellinen kopio, ja sen kylkeen on kiinnitetty vaijereita, lapioita ja muita työkaluja, mitä oikeankin tankin mukana kulki taistelukentällä. Kaikki täydellisessä mittakaavassa ja todenmukaisesti mallinnettuna.

Ei voi muuta kuin hattua nostaa erinomaisesta työstä.

Lue myös: Mikä on DJI Robomaster S1? Esittelyssä kauko-ohjattava robottitankki